amerikanski-diplomati-sogodni-vpershe-pislya-vtorgnennya-rosiyi-povernulisya-do-ukrayini-cnn

Американські дипломати сьогодні вперше після вторгнення росії повернулися до України - CNN

 • 130140 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. За словами джерела CNN, знайомого із ситуацією, американські дипломати повернулися сьогодні до України вперше після вторгнення росії, інформує УНН.

Деталі

За словами джерела CNN, дипломати прибули до країни з Польщі та вирушили до міста Львова з одноденною поїздкою.

За словами джерела, відомство планує постійно переглядати ситуацію із безпекою під час одноденних поїздок дипломатів до Львова.

Візит відбувся після того, як держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив президенту України Володимиру Зеленському, що США відправлять до країни дипломатів, починаючи з цього тижня.

Департамент також переглядає ситуацію з безпекою в Україні ширше після того, як росія у понеділок підірвала п'ять залізничних станцій у центральній та західній Україні, згідно з джерелом. Ракетні удари, які сколихнули залізничні станції через кілька годин після того, як Блінкен та міністр оборони Ллойд Остін завершили свій візит до Києва.

Хоча американські дипломати їдуть до Львова з одноденними поїздками, джерела повідомляють, що поїзди є важливим елементом української боротьби, бо вони є одним із способів доставки нової військової техніки в Україну.

Раніше цього місяця росія застерігала США від озброєння України у дипломатичній телеграмі.

Додамо

У понеділок президента США Джо Байден заявив про призначення Бріджет Брінк послом Сполучених Штатів в Україні.

Посада посла Сполучених Штатів в Україні залишалася вакантною майже три роки. Адміністрація Байдена була об'єктом критики з боку законодавців за зволікання з призначенням нового посла у Києві, особливо на тлі російського вторгнення в Україну.

Вона займе посаду посла через деякий час після затвердження її кандидатури Сенатом.

Українські Національні Новини

Новини Світу