amerikanski-regulyatori-poperedili-pro-noviy-vid-bitkoin-shakhraystva

Американські регулятори попередили про новий вид біткоін-шахрайства

 • 9913 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Американська Федеральна торгова комісія (FTС) попередила про появу нового виду криптовалютного шахрайства. Про це повідомляє галузеве видання CoinDesk, передає УНН.

Представник комісії Крістіна Міранда розповіла, що зловмисники відправляють представникам чоловічої статі листи з погрозою поширити якусь інформацію, яка може нанести удар по їхный репутації. За мовчання шахраї вимагають перевести біткоіни на вказаний рахунок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американця судитимуть за шахрайство з біткоінами

У своїх листах вимагачі описують механізм відправки біткоінва. У Федеральній торговій комісії, покликаній захищати права споживачів, просять громадян не платити, а відразу звертатися в поліцію або ФБР. Регулятор не виключив, що подібні погрози шахраї можуть відсилати і жінкам.

Відомство не вперше попереджає американців про криптовалютних злочинців. Наприклад, у липні комісія провела серію семінарів про типи криптошахрайства.

Нагадаємо, що недавно Генеральний директор американського фінансового холдингу JPMorgan Джеймі Даймон виступив з критикою біткоінів, назвавши таку валюту шахрайською і нецікавою.

Також нагадаємо, що близько 75% американців вважають біткоіни "надризиковим активом".

Україна тим часом все ще не визначилася в питанні регулювання криптовалют.

У Верховній Раді зареєстровано кілька законопроектів з легалізації ринку криптовалют в країні. В НБУ пропозиції нардепів назвали передчасними і "сирими".

Один з документів підготував нардеп від РПЛ Сергій Рибалка. До авторського колективу свого законопроекту "Про стимулювання ринку криптовалюти і її похідних" він включив свою цивільну дружину - Анастасію Байбородіну. Тоді колеги з фракції розкритикували останнього "за протягування знайомої" в списки законодавців.

Що стосується суті запропонованого Рибалкою законопроекту, то експерти Bitcoin Foundation назвали його безглуздим.

А генеральний директор інвестиційно-банківської компанії European Capital Management Вадим Браїловський взагалі заявив, що ініціатива радикала є не більше ніж політичним популізмом.

Українські Національні Новини

Новини Світу