amerikanskiy-esminets-donald-kuk-uviyshov-u-chorne-more

Американський есмінець "Дональд Кук" увійшов у Чорне море

 • 39015 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Есмінець ВМС США Donald Cook увійшов до акваторії Чорного моря для проведення патрулювання. Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення Військово-морських сил США в Європі і Африці.

Цитата

"Donald Cook увійшов у Чорне море. Donald Сook, перший есмінець Військово-морських сил США, який відвідав Чорне море в 2021 році, буде працювати з партнерами, продовжуючи зміцнювати безпеку на морі в регіоні \", - йдеться в повідомленні.

Раніше цей есмінець заходив в Чорне морі 23 листопада 2020 року. Місце його постійного базування - іспанський порт Рота.
ВМС США в Європі і Африці раніше відзначали, що кораблі США регулярно патрулюють води Чорного моря на підтримку союзників і партнерів по НАТО.

Позиція Росії

Ще до оголошення американською стороною про те, що корабель увійшов у води Чорного моря, російські ЗМІ повідомили про його появу.

"Сили і засоби Чорноморського флоту приступили до спостереження за діями есмінця ОРО (ПРО) "Дональд Кук" ВМС США, який зайшов 23 січня 2021 року в акваторію Чорного моря", - повідомила російська сторона.

Українські Національні Новини

Новини Світу