amerikanskiy-shtat-zakhidna-virdzhiniya-skhvaliv-mayzhe-povnu-zaboronu-abortiv

Американський штат Західна Вірджинія схвалив майже повну заборону абортів

 • 135483 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Законодавці Західної Вірджинії прийняли радикальну заборону на аборти, яка забороняє процедуру навіть у ранні дні вагітності, за деякими винятками у випадках згвалтування, інцесту і коли здоров'я матері під загрозою. Про це пише Reuters, інформує УНН.

Деталі

Законопроект, який має підписати губернатору Джим Джастіс, є другою забороною на аборти, прийнятою штатом після того, як глибоко консервативний Верховний суд США скасував рішення 49-річної давності "Роу проти Уейда", яке встановило конституційне право на процедуру.

На національному рівні сенатор США Ліндсі Грем у вівторок запропонувала обмежити аборти по всій країні після 15 тижнів вагітності.

У Західній Вірджинії законодавці-республіканці, які домінують у законодавчому органі, протягом кількох тижнів сперечалися про те, наскільки жорстким має бути законопроект, зрештою скоротивши час, протягом якого дорослі жертви зґвалтування повинні будуть звертатися за медичною допомогою, але скасувавши кримінальне покарання для лікарів.

Заборона виключає аборти після імплантації ембріона, зазвичай, протягом декількох днів після зачаття. У неповнолітніх, які стали жертвами згвалтування або інцесту, буде до 14 тижнів, щоб перервати вагітність, у той час як у дорослих, які зазнали згвалтування, буде лише вісім тижнів, щоб зробити аборт.

Дозволені аборти повинні виконуватись лікарями або остеопатами з правом госпіталізації.

Будь-хто, хто робить аборт, але не є лікарем або остеопатом з правом госпіталізації, підлягає ув'язненню.

Сенатор штату Ерік Тарр, республіканець, сказав, що, на його думку, законопроект мав оголосити поза законом аборти під час зачаття і не робити винятків для жертв згвалтування або інцесту, які він розглядає "як покарання дитини за гріхи батьків".

Доповнення

Аборт був спірним питанням у політиці США протягом десятиліть, і республіканці зробили заборону та обмеження процедури центральним пунктом своєї платформи.

Ці дебати посилилися після того, як у червні Верховний суд США скасував своє знаменне рішення у справі "Роу проти Уейда" 1973 року, яке відмінило конституційне право на аборт у країні. Цей крок дозволив консервативно налаштованим штатам заборонити чи обмежити процедуру.

В даний час немає федеральних законів, що регулюють аборти, а це означає, що штати можуть приймати власні закони з цього питання.

Тим часом демократи наполягають на захисті права на аборт на національному рівні. У липні Палата представників США ухвалила законопроект про заборону абортів відповідно до справи "Роу проти Уейда", який закріплює право на цю процедуру до досягнення життєздатності плоду — близько 24 тижнів.

Українські Національні Новини

Новини Світу