amerikanskiy-zhurnalist-zayaviv-scho-ne-shkoduye-pro-zaklik-rozbombiti-krimskiy-mist

Американський журналіст заявив, що не шкодує про заклик розбомбити Кримський міст

 • 15181 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Американський журналіст Том Роган, проти якого СК РФ порушив кримінальну справу за його статтю, заявив, що не шкодує про свою пропозицію підірвати Кримський міст. Про це журналіст написав у своїй колонці в журналі Washington Examiner, передає УНН.

"Росія не зовсім вподобала мою статтю, оприлюднену у вівторок, яка вказувала, чому Україна повинна підірвати елементи путінського мосту з України до Росії", - пише журналіст.

Роган згадав також слова в.о. прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова, який напередодні назвав статтю "безумством".

Крім того, за словами журналіста, російські боти та ультранаціоналісти надіслали йому у Twitter щонайменше 40 загроз і близько 20 загроз його родині.

"Заклик до того, що право іншої країни - захищати свою територію, схоже, не є популярним прийомом в Росії", - зазначив автор.

За його словами, він підозрює, що гнів Кремля викликаний не лише останньою, а й з іншими творами автора - зокрема про пропагандистські операції в Кремлі і вплив іноземної розвідки і їх близькості до вбивств критиків Путіна.

"Чи я шкодую про свій твір? Ні, ні, крім того факту, що я міг би трохи роз'яснити, що ця дія могла б (і, звичайно ж, має бути) здійснюватися з нульовими жертвами", - наголосив він.

Як повідомляв УНН, слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу проти редактора американського інтернет-журналу Washington Examiner, в якому була опублікована стаття "Україні потрібно підірвати Кримський міст Путіна".

Раніше СК РФ порушив справу проти автора цієї статті Тома Рогана, також за звинуваченням його в публічних закликах до терористичної діяльності на території Росії.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін 15 травня відкрив автодорожню частину Кримського мосту. Будівництво залізничної частини транспортного переходу триває, відкриття планується в 2019 році. Кримський міст з'єднав Керченський півострів (Крим) з Таманським півостровом (Краснодарський край), а "необхідність" в його будівництві виникла після анексії Криму Росією в 2014 році.

Американське видання Washington Examiner в той же день опублікувало статтю із закликами підірвати Кримський міст. Її автор, зокрема, написав, що "Україна тепер повинна знищити елементи моста", і що у неї "є засоби для нанесення авіаударів".

Українські Національні Новини

Суспільство