amerikantsi-26-rokiv-chekali-zapusku-derzhavnoyi-lotereyi-u-missisipi

Американці 26 років чекали запуску державної лотереї у Міссісіпі

 • 7042 переглядiв

КИЇВ. 3 вересня. УНН. Американський штат Міссісіпі за крок до запуску державної лотереї, що очікується вже у 2018 році, передає УНН з посиланням на WTVM.

Відповідний законопроект був прийнятий американськими парламентарями у далекому 1992 році, на підписання документа пішло 26 років.

Очікується, що протягом року держлотерея наповнить американський бюджет на 40 млн дол.

"У наступні роки держлотерея буде приносити 80 млн дол. щорічно", - йдеться в повідомленні.

Планується, що кошти будуть спрямовані на ремонт доріг і мостів штату. При цьому кожен долар, який перевищить позначку в 80 мільйонів доларів за рік, буде спрямований в освітні фонди.

Нагадаємо, раніше у бюджеті України існував спецфонд, куди надходили гроші від державних лотерей. Далі кошти спрямовувалися на соціальні потреби: медицину, спорт, культуру. У 2014 році спецфонд був ліквідований урядом, проте окремі лотерейні оператори продовжили фінансувати соціальні об'єкти з доброї волі.

Оператор державних лотерей "М.С.Л.", наприклад, побудував, запустив і донині фінансово опікується льодовою ареною "Льодограй" у Богуславі Київської області. Інвестиції сягнули майже 3 млн дол. і були зібрані завдяки гравцям в лотереї "М.С.Л." ("Лото-Забава", "Спортпрогноз", "Мегалот" та інші). Сьогодні "Льодограй" - один з головних майданчиків країни для занять зимовими видами спорту. Починаючи з 2014 року, вихованці Універсального навчально-тренувального центру "Льодограй" зайняли понад 130 призових місць на регіональних, національних і міжнародних змаганнях.

Українські Національні Новини

Новини Світу