amku-pereviryaye-podorozhchannya-proyizdu-u-kharkivskomu-metro

АМКУ перевіряє подорожчання проїзду у харківському метро

 • 8779 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Харківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України перевіряє обґрунтованість підвищення тарифу до 8 грн у метро Харкова. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр Харківського обласного територіального відділення АМКУ.

"З метою перевірки економічного обґрунтування встановлення нової вартості проїзду, територіальним відділенням розпочато дослідження дотримання порядку при визначенні тарифу послуги з перевезення пасажирів метрополітеном, яку надає КП "Харківській метрополітен", у розмірі 8,00 грн за одне пасажироперевезення", - йдеться у повідомленні.

У АМКУ проінформували, що 6 лютого 2019 року на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради прийнято рішення "Про встановлення тарифу на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном". Згідно з цим рішенням, вартість проїзду в Харківському метрополітені збільшена з 5 грн до 8 грн за одну поїздку.

У прес-центрі зазначили, що Харківським обласним територіальним відділенням АМКУ проект вищевказаного рішення не погоджувався, оскільки згідно з діючим законодавством погодженню підлягає установлення порядку визначення тарифів для об’єктів антимонопольного регулювання, а не сам тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном.

Нагадаємо, 14 липня 2018 року підвищилися тарифи на проїзд у столичному метрополітені та наземному міському транспорті. Разовий проїзд, зокрема у метро, став коштувати 8 грн.

Як повідомляв УНН, "Укрзалізниця" планує підняти вартість квитків на 25%.

Українські Національні Новини

Суспільство