amku-zobovyazav-mininfrastrukturi-vidminiti-pilgi-dlya-borispolya

АМКУ зобов'язав Мінінфраструктури відмінити пiльги для "Борисполя"

 • 10728 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Антимонопольний комiтет зобов’язав скасувати пiльги та iнші переваги, якi Мінінфраструктури надало мiжнародному аеропорту "Бориспiль". Про це УНН повiдомляє з посиланням на пресслужбу АМКУ.

"Ретельно проаналізувавши ситуацію, що склалась на ринку авіаційних перевезень, Комітет зобов’язав Мінінфраструктури внести зміни до наказу від 4 червня 2019 року №415, усунувши дискримінаційні умови щодо надання окремим суб’єктам господарювання пільг чи інших переваг, які ставлять їх у привілейоване становище стосовно конкурентів", - йдеться у рішення АМКУ.

Йдеться про наказ Мiнiнфраструктури, який, як зазначили у Комітеті, ставить аеропорт "Бориспіль" у привілейоване становище порівняно з іншими аеропортами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антимонопольний комітет оштрафував компанію Ахметова за змову

Наказ Мінінфраструктури, додали у АМКУ, встановлює одиничну ставку плати за послуги з аеронавігаційного обслуговування на підході та в районі аеродрому у розмірі 210,0 євро для міжнародного аеропорту "Бориспіль" та у розмірі 411,0 євро для всіх інших аеропортів країни.

"Дії Мінінфраструктури, що полягають у виданні наказу, яким встановлено для одного аеропорту вдвічі меншу ставку чим для всіх інших аеропортів країни, містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції", - зауважили у Комітеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антимонопольний комітет оштрафував облгази Фірташа на понад 200 млн грн

Рішення АМКУ ухвалив 12 грудня за результататами розгляду справи про антиконкурентні дії Мінінфраструктури, надавши обов’язкові для розгляду рекомендації.

Українські Національні Новини

Економіка