analitiki-rozpovili-na-skilki-v-serednomu-zrosla-vartist-zhitla-u-novobudovakh

Аналітики розповіли, на скільки в середньому зросла вартість житла у новобудовах

 • 5078 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Середня вартість квартир у новобудовах Києва у грудні 2018 року становила 24464 грн/кв.м. Порівняно з листопадом, середня вартість виросла на 0,1%, при показнику рівня похибки ± 1,5%. Про це УНН повідомляє з посиланням на аналітичну інформацію спеціалізованого порталу Столична нерухомість.

За рік середня вартість 1 кв. м квартир у новобудовах Києва виросла на 3,2%. З січня 2018 р. – на 2%.

Зменшення середніх цін минулого місяця спостерігалося у Голосіївському – на 0,2%, Оболонському – на 0,6% та Подільському – на 0,3% районах. В інших районах ріст становив від 0,2% у Дарницькому, до 2,9% в Святошинському.

Як повідомляв УНН, попри деяке зростання вартості житла в новобудовах, первинний ринок залишається більш активним в порівнянні з вторинним. Зростанню попиту на житло сприяють програми лояльності та фінансові інструменти - розстрочка від забудовника, партнерські програми іпотечного кредитування з банками.

Нагадаємо, в інтересах інвесторів будівельні компанії розвивають партнерські програми іпотечного кредитування, наприклад, найбільший столичний забудовник "Київміськбуд" пропонує на вибір три програми з різними банками ("Крісталбанк", "Укргазбанк" і "Глобус"). Загальні умови отримання іпотеки: перший внесок за квартиру - обсягом від 30 до 50%; підтвердження своєї фінансової спроможності.

Всього ж в Україні, за оцінками експертів, не більше 10 банків працюють у сфері іпотечного кредитування, і вони ретельно підходять до підбору компанії забудовника, яка стане їхнім партнером, вибираючи лише надійних.

Українські Національні Новини

Економіка