analitiki-rozpovili-yak-zminilasya-tsina-na-zhitlo-za-rik

Аналітики розповіли, як змінилася ціна на житло за рік

 • 8683 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Медіанна ціна пропозиції на житло по Києву у листопаді 2018 року зросла у порівнянні з листопадом 2017 року на 7,9% (у доларовому еквіваленті). Про це свідчить аналітика спеціалізованого порталу Address.ua, повідомляє УНН.

Медіанна ціна пропозиції по Києву у листопаді 2018 року зросла у порівнянні з жовтнем 2018 року на 1,32% (у доларовому еквіваленті). Новобудови у Печерському, Подільському та Дарницькому районах зросли за місяць в ціні в середньому на 10-15%. У Голосіївському, Солом'янському, Шевченківському та Деснянському районах медіанна ціна пропозиції залишилися практично без змін. Зниження медіанної ціни пропозиції відбулося в Оболонському районі (-7%).

"Якщо аналізувати річну динаміку медіанних цін, слід зазначити, що медіанна ціна пропозиції по Києву у листопаді 2018 року зросла у порівнянні з листопадом 2017 року на 7,9% (у доларовому еквіваленті). Найбільше зростання медіанних цін пропозиції за 12 місяців зафіксовано у Печерському і Подільському районах (+43% і +70% відповідно) за рахунок виходу на ринок нових проектів бізнес- і преміум-класів. Зниження медіанних цін пропозиції за останній рік відбулося в Солом'янському та Шевченківських районах (-25% і -5% відповідно)", - відзначили експерти.

Як повідомляв УНН, попри деяке зростання вартості житла в новобудовах, первинний ринок залишається більш активним в порівнянні з вторинним. Зростанню попиту на житло сприяють програми лояльності та фінансові інструменти - розстрочка від забудовника, партнерські програми іпотечного кредитування з банками.

Нагадаємо, в інтересах інвесторів будівельні компанії розвивають партнерські програми іпотечного кредитування, наприклад, найбільший столичний забудовник "Київміськбуд" пропонує на вибір три програми з різними банками ("Крісталбанк", "Укргазбанк" і "Глобус"). Загальні умови отримання іпотеки: перший внесок за квартиру - обсягом від 30 до 50%; підтвердження своєї фінансової спроможності.

Всього ж в Україні, за оцінками експертів, не більше 10 банків працюють у сфері іпотечного кредитування, і вони ретельно підходять до підбору компанії забудовника, яка стане їхнім партнером, вибираючи лише надійних.

Українські Національні Новини

Економіка