analitiki-zafiksuvali-zrostannya-bitkoyin-tranzaktsiy

Аналітики зафіксували зростання біткоїн-транзакцій

 • 12101 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. За останні десять місяців середньодобовий обсяг біткоїн-транзакцій виріс на 63%, передає УНН з посиланням на галузеве видання forklog.com.

"Однак частка SegWit-транзакцій все ще на рівні 40%, також як і, наприклад, півроку тому", - пише видання.

Також повідомляється, що в 2018 році мережа біткоїна опрацювала біткоїн-транзакції на загальну суму 3,2 трлн дол.

"Це - всього на 8,23% (0,3 трлн дол.) менше, ніж у 2017 році, який прийнято вважати вкрай вдалим для криптоінвесторів", - пише видання.

На думку криптоаналітика і засновника Scup Ренато Шіракаші, зараз ситуація з динамікою біткоїн-транзакцій аналогічна тій, що була на межі 2014-2015 рр, коли ведмежа фаза добігала кінця.

Прим.: Ведмежий ринок - англ. Bear Market, стан ринку, при якому падають ціни на цінні папери. Ведмежа фаза - падіння цінового курсу активу.

Як писав УНН, питання легалізації криптовалют залишається відкритим для багатьох країн світу. Серед них - Америка і Японія.

Не поспішає врегулювати ринок цифрових грошей на законодавчому рівні і Україна. Зокрема, Нацбанк вважає, що для цього поки немає відповідних проектів ЗУ.

У парламенті - іншої думки. На сайті ВР зареєстровано кілька законопроектів про легалізацію цифрових грошей. Автором одного з них є нардеп від РПЛ Сергій Рибалка. Він вважає, що майбутнє країни - за цифровими грошима, попри те, що саме його законопроект експерти Bitcoin Foundation назвали безглуздим і популістським.

Законопроект Рибалки розкритикували також і його колеги по партії. Справа в тому, що Рибалка зробив співавтором свого законопроекту про біткоїни свою ж цивільну дружину Анастасію Байбородіну. Саме цей вчинок колеги радикала назвали "неетичним".

Українські Національні Новини

Економіка