andriyivsku-tserkvu-u-grudni-vidkriyut-dlya-vidviduvachiv

Андріївську церкву у грудні відкриють для відвідувачів

 • 12133 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. У грудні Андріївська церква у середмісті столиці стане доступна для відвідування - після майже п’яти років реставрації. Відкриття планується онлайн - 12 грудня, а перша служба відбудеться у День святого Андрія - 13 грудня. Про це УНН повідомили у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики.

"У грудні 2020 року після майже п’яти років реставраційних робіт Андріївська церква стане доступною для відвідувачів", - йдеться у повідомленні.

Як повідомив після відвідування храму і ознайомлення з ходом робіт міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, "відкриття відбудеться онлайн 12 грудня, а 13 грудня – у церкві пройде перша служба".

“Повністю відреставровано весь живопис, ікони та іконостас, почищено ліпнину й відшліфовано підлогу. Замінено інженерні мережі, проведені нові системи освітлення, опалення, подачі повітря, вікна. До речі, автентичний колір стін 18 століття завдяки комп’ютерному аналізу допомогли віднайти німецькі технологи. А перед затвердженням фінального кольору та пофарбуванням було зроблено 36 тестових викрасок”, - зазначив міністр.

Він також підкреслив, що метою реставрації стало розкрити первісні рішення і бачення архітектора Франческо Бартоломео Растреллі, 320-та річниця з народження якого відзначається у цьому році.

Додамо, Кабінет міністрів України передав Андріївську церкву в безоплатне користування Вселенському патріархату ще 28 листопада 2018 року.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Андріївську церкву у грудні відкриють для відвідувачів

     • 12133 переглядiв

    ВР схвалила дозвіл оператору ГТС купувати газ на біржі

     • 23707 переглядiв