angela-merkel-ne-stala-vibachatisya-za-politiku-schodo-rosiyi

Ангела Меркель не стала вибачатися за політику щодо росії

 • 360793 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що дуже намагалася, коли очолювала країну, не допустити того, що зараз відбувається з Україною, але не звинувачує себе у тому, що не змогла це зробити. Про це повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

У своєму першому після відходу з поста канцлера Німеччини Ангела Меркель в інтерв'ю, яке проходило перед численною аудиторією в берлінському театрі і телекомпанією ARD, що транслювалося заявила, що жорстоким діям росії немає виправдання.

За курс, який багато хто у ФРН зараз критикує як занадто м'який, вибачатися не стала.

Цитата

"Це було неправильно - і тому не вибачатимуся", - сказала Меркель

Відповідаючи на запитання щодо свого рішення виступити проти заявки України на членство в НАТО у 2008 році, вона зізналася, що боялася того, що це спонукає росію зашкодити Україні. Після початку війни багато хто став критикувати Меркель за це рішення, стверджуючи, що путін ніколи б не наважився розпочати війну, якби на Україну поширювалися гарантії безпеки НАТО.

Російське вторгнення в Україну 24 лютого стало поворотним моментом, сказала Меркель, вона багато розмірковує про це і дивиться на те, що відбувається з сумом.

Меркель також згадала свою зустріч з путіним у Сочі в 2007 році. Тоді вона зрозуміла, що вони зовсім по-різному дивляться на світ і не дійдуть згоди щодо цінності демократії.

Нагадаємо

Німеччина придбає 60 важких вертольотів Chinook у Boeing, щоб замінити свій старий парк CH-53K, відклавши рішення, яке часто відкладалося на тлі війни в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу