angela-merkel-zaklikala-do-borotbi-z-pravim-populizmom-v-yes

Ангела Меркель закликала до боротьби з правим популізмом в ЄС

 • 8965 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Канцлер Німеччини Ангела Меркель, яка відправилася за тиждень до виборів в Європарламент у Хорватію, щоб підтримати партію Хорватський демократичний союз, закликала до боротьби з правими популістами в європейській політиці. Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

"Ми повинні рішуче протистояти течіям, що зневажають цінності, на яких заснована Європа", - заявила бундесканцлер в суботу, 18 травня, в Загребі після зустрічі з прем'єр-міністром Хорватії Андрієм Пленковичем.

"Патріотизм і Європейський Союз - це не протилежності. Націоналізм - ворог європейського проекту", - додала глава уряду ФРН.

Коментуючи політичний скандал в Австрії, який призвів до відставки віце-канцлера країни Хайнца-Крістіана Штрахе, обвинуваченого в корупційній змові з багатою росіянкою, і розпуску правлячої коаліції, Меркель також наголосила на необхідності боротися тенденціями, властивими правому популізму.

"Йдеться про ситуації, в яких меншини не отримують захисту, елементарні права людини ставляться під сумнів, а продажність політики починає відігравати важливу роль", - вказала політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Канцлер Австрії оголосив дострокові парламентські вибори через скандальне відео з росіянкою

Про своє бажання протистояти популістським рухам в ЄС заявив і кандидат на пост голови Єврокомісії Манфред Вебер.

"Я буду боротися проти всіх, хто буде руйнувати Європу, - націоналістів, популістів. Вони не зруйнують наш ЄС", - підкреслив політик, який супроводжував Ангелу Меркель в Загребі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правопопулісти хочуть створити нову групу в Європарламенті

Одночасно з візитом Ангели Меркель і Манфреда Вебера в Хорватію в Мілані пройшла передвиборна акція європейських правих популістів, які планують створити в Європарламенті нову велику фракцію.

Прем'єр-міністр Італії Маттео Сальвіні з партії "Ліга", який організував цей захід, заявив, що його метою є створення нового порядку в Європі після виборів Європарламенту. При цьому політик відкинув звинувачення критиків в тому, що в Мілані зібралися "екстремісти, расисти або фашисти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сальвіні прагне разом з Польщею будувати новий європейський порядок

Його підтримала лідер французького "Національного об'єднання" Марін Ле Пен, яка підкреслила, що прихильники її партії "кажуть" ні "імміграції, яка захлеснула наші країни і шкодить людям". Німеччину на з'їзді правих популістів представляв співголова партії "Альтернатива для Німеччини" (АДН) Йорг Мойтен.

Вибори до Європарламенту пройдуть з 23 по 26 травня 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бундестаг визнав бойкот ізраїльських товарів антисемітизмом

Українські Національні Новини

Політика