angliyski-vcheni-pripustili-scho-vaktsinovani-proti-covid-19-mozhut-tak-samo-peredati-delta-yak-i-nevaktsinovani

Англійські вчені припустили, що вакциновані проти COVID-19 можуть так само передати Delta, як і невакциновані

 • 29802 переглядiв

КИЇВ. 6 серпня. УНН. Існують ранні ознаки того, що люди, вакциновані проти COVID-19, можуть так само легко передати дельта-варіант вірусу, як і невакциновані. Про це заявили вчені з громадського здоров'я Англії, повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Результати перегукуються з даними Центрів США по контролю і профілактиці захворювань, які минулого тижня висловили побоювання, що вакциновані люди, інфіковані Delta, можуть, на відміну від інших варіантів, легко передати його.

Дуже заразний варіант Delta став домінуючим типом коронавірусу у всьому світі, підтримуючи пандемію, яка вже вбила понад 4,4 мільйонів людей, у тому числі понад 130 тис. у Великій Британії.

Було показано, що вакцини забезпечують хороший захист від важких захворювань та смерті від Delta, особливо при застосуванні двох доз, але даних про те, чи можуть щеплені люди все ще передавати іншим, менше.

Деякі початкові результати показують, що рівні вірусу у тих, хто заразився Delta і вже вакциновані, можуть бути аналогічні рівням, виявленим у невакцинованих людей.

Це може мати значення для заразності людей, незалежно від того, були вони вакциновані чи ні. Однак це попередній дослідний аналіз, і необхідні подальші цільові дослідження, щоб підтвердити, чи це так.

Серед підтверджених випадків дельти, які потрапили до лікарні з 19 липня, 55,1% не вакциновані, а 34,9% отримали дві дози вакцини проти COVID-19.

Доповнення

До слова, влада Великої Британії відмовилася від масової вакцинації від коронавірусу дітей і підлітків. Робити щеплення будуть тільки певні групи.

На масовій вакцинації підлітків наполягав Кевін Кортні, глава Національної спілки освіти, найбільшої профспілки вчителів Англії і Уельсу. Проти виступила професор Оксфордського університету Сара Гілберт, яка керувала роботою зі створення препарату AstraZeneca. За її словами, користі від вакцинації дітей “набагато менше”, ніж від вакцинації дорослих, кількість доз препарату обмежено і в першу чергу їх потрібно використовувати, щоб прищепити медичних працівників та людей похилого віку в країнах, які відчувають нестачу вакцин. 

Українські Національні Новини

Здоров'я