angliytsi-ryatuyut-vid-vimirannya-sviney-naydavnishoyi-porodi

Англійці рятують від вимирання свиней найдавнішої породи

 • 14534 переглядiв

КИЇВ. 25 листопада. УНН. В Англії намагаються врятувати від вимирання свиней найдавнішої породи, передає УНН із посиланням на whsv.com.

Йдеться про породу "Old Spots" (глостерширські старі плями - ред.). Це англійська порода свиней, відома своєю слухняністю, розумом та плідністю. Свині цієї породи можуть досягати ваги 600 фунтів (272 кг), а свиноматки - до 500 фунтів (227 кг).

"Old Spots" вважається найдавнішою породою свиней, виведеною з метою розмноження. У середині минулого століття у всьому світі таких свиней налічувалося менше 100.

Над збереженням свиней особливого виду працюють співробітники ферми, що у місті Бріджвотер.

"Щойно ми побачили, наскільки прекрасні ці свині, ми захотіли, щоб вони розмножувалися. І ми зробимо все можливе, щоб свині цієї породи не зникли як вид", - коментує співробітник ферми Білл Тайсс.

До слова

Зоозахисники закликають людей відмовитися від свинини та дати тваринам шанс прожити інше життя.

“Що ми знаємо про свиней? Ці тварини є соціальними, вони вміють дружити і намагаються триматися поряд із "близькими за духом“. Після кішки та собаки свиня є найпоряднішою домашньою твариною. Також свині люблять купатися та з великим задоволенням плавають”, — наголошують представники зоозахисної організації “Відкриті клітки”.

Додамо, що свинина має негативний вплив на здоров'я людини. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, свинина, як і інше червоне м'ясо, стимулює розвиток раку.

Українські Національні Новини

Новини Світу