antikoruptsiyniy-sud-prodovzhiv-strok-diyi-obovyazkiv-alperinu-1

Антикорупційний суд продовжив строк дії обов’язків Альперіну

 • 12124 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Вищий антикорупційний суд продовжив строк дії обов’язків, покладених на одеського бізнесмена Вадима Альперіна, якого підозрюють у справі щодо реалізації корупційних схем на митниці. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ВАКС.

"У четвер, 21 січня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора та продовжив строк дії процесуальних обов’язків, покладених на одеського бізнесмена, підозрюваного у зловживаннях на митниці", - йдеться у повідомленні.

Так, Альперін зобов’язаний: прибувати до детектива, у провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора або суду за першим викликом; не відлучатися за межі території України без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування із будь-якими особами щодо обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру, крім своїх захисників, детективів, прокурорів, слідчого судді (суду); здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Зазначається, що строк дії ухвали – до 21 березня 2021 року включно.

Нагадаємо, ВАКС взяв Альперіна під варту з можливістю внесення застави у 70 млн грн. Пізніше він вніс цю суму та вийшов з СІЗО під обов’язки.

Проте, через порушення одного з обов’язків Апеляційна палата ВАКС стягнула на користь держави понад 35 млн грн та збільшила йому розмір застави до 76,6 млн грн. Пізніше суд знову поклав на Альперіна обов’язки.

Так, за версією слідства, одеський бізнесмен організував схему, до якої були залучені чиновники ДФС і митниці, по розмитненню імпортованих товарів. Його дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 368 КК України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП