antikoruptsiyniy-sud-zobovyazav-nabu-vidkriti-spravu-schodo-nefodova

Антикорупційний суд зобов’язав НАБУ відкрити справу щодо Нефьодова

 • 17450 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Вищий антикорупційний суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро України відкрити кримінальне провадження щодо вчинення злочину групою осіб, де фігурує голова Державної митної служби Максим Нефьодов. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ВАКС.

"11 лютого 2020 року слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив скаргу на бездіяльність детективів НАБУ. Цією ж ухвалою він зобов'язав уповноважених осіб внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) відомості про кримінальні правопорушення. За твердженням скаржника, група осіб систематично отримувала неправомірну вигоду за сприяння у поставці товарів з порушенням норм законодавства, а його звернення до НАБУ з цього приводу залишилися без належного реагування", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що скарга заявника на бездіяльність щодо внесення даних до ЄРДР була задоволена частково, оскільки під час судового засідання встановлено, що заявник надав інформацію про можливий факт вчинення службовими особами державного органу кримінального правопорушення, в результаті чого було завдано шкоду в розмірі, що в п'ятсот і більше разів перевищує розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на час вчинення злочину.

"Слідчий суддя дійшов висновку, що відомості, викладені у заяві, містять об'єктивні дані, що можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень, підслідних НАБУ", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, НАБУ відкрило справу щодо Порошенка.

Українські Національні Новини

Політика