antirekord-minulogo-tizhnya-v-ukrayini-zafiksovano-ponad-1100-neschasnikh-vipadkiv-na-virobnitstvi

Антирекорд: минулого тижня в Україні зафіксовано понад 1100 нещасних випадків на виробництві

 • 13143 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Минулого тижня на підприємствах України трапилося 1119 нещасних випадків, що є найбільшою кількістю за час ведення Фондом фіксації. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Фонду соціального страхування.

"Упродовж минулого звітного тижня з 19 по 25 вересня 2020 року Фонд соціального страхування України зареєстрував на підприємствах України 1119 нещасних випадків, внаслідок яких постраждали 1133 особи, з яких 30 загинули. З них повідомлень про клінічно підтверджені випадки профзахворювання медичних та інших працівників на COVID-19 – 930. Зазначений рівень кількості виробничих нещасних випадків є найбільшим за час ведення Фондом фіксації", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що найбільша кількість нещасних випадків зареєстрована: у місті Києві (104 випадки), у Черкаській області (101), у Львівській області (89) та у Дніпропетровській області (81).

Так, значне зростання числа повідомлень про виробничі нещасні випадки, які фіксуються за тиждень, реєструється з початку пандемії та пов’язане із зростанням чисельності випадків зараження медичних та інших працівників коронавірусом SARS-CoV-2.

Додається, що випадки захворювання медиків на COVID-19, яке настало внаслідок інфікування під час виконання професійних обов’язків, є гострими профзахворюваннями та вважаються нещасними випадками на виробництві.

Загалом з початку пандемії ФССУ отримав 11 919 повідомлень про клінічно підтверджені випадки гострого професійного захворювання (отруєння) внаслідок зараження SARS-CoV-2.

"Зазначені показники є повідомленнями про клінічно підтверджені випадки захворювання медичних працівників на COVID-19, за якими відповідними комісіями проводяться розслідування щодо визначення обставин інфікування. На сьогодні розслідування завершено по 3 020 випадках, 1 091 з них визнано пов'язаним з виробництвом, у тому числі 24 – смертельні", - додається у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні станом на 29 серпня 13 сім’ям виплатили гроші з Фонду соціального страхування через смерть або хворобу медичного працівника. Так, 11 сім’ям виплатили по 210 тисяч гривень, а двом сім’ям по 1,5 млн гривень.

Українські Національні Новини

Суспільство