antireyting-klichka-zrostaye-ponad-50-kiyan-otsinyuyut-zmini-u-stolitsi-yak-negativni-sotsiologiya

Антирейтинг Кличка зростає: понад 50% киян оцінюють зміни у столиці як негативні — соціологія

 • 18229 переглядiв

КИЇВ. 11 вересня. УНН. Результати соціологічного дослідження, проведеного Центром суспільного розвитку "ІНТЕР-АКЦІЯ" у вересні 2020 року, засвідчують зростання антирейтингу чинного міського голови столиці Віталія Кличка, передає УНН із посиланням на повідомлення Центру.

Зазначається, що оцінюючи зміни у Києві протягом останніх років, більше половини жителів столиці (51%) оцінили їх як негативні, а 35,5% респондентів — як позитивні.

"Крім цього, 13,5% не визначились із відповіддю. У порівнянні з попередніми опитуваннями, починаючи з листопада 2019 року, оцінка киянами змін у столиці постійно знижується", - зазначають соціологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У другий тур столичних виборів мера виходять Кличко і Верещук - дослідження.

Також кияни оцінили за 5-тибальною шкалою ("1" – незадовільно, а "5" – відмінно) роботу міського голови.

"39,5% опитаних киян поставили Віталію Кличку незадовільну оцінку, з них 17,1% - поставили 1 бал, 22,4% – 2 бали. Третина опитаних жителів столиці (33,2%) оцінили роботу міського голови на "трійку", натомість 22,1% киян - задоволені роботою мера, з них 18,5% - поставили 4 бали і 3,6% — 5 балів, ще 5,2% опитаних не змогли оцінити роботу міського голови. Ці оцінки дещо кращі, ніж липневі, але у порівнянні з початком року - оцінки мера значно погіршилися", - йдеться у повідомленні.

Дослідження проводилось з 5 по 7 вересня 2020 року. Загалом опитано 1500 респондентів. Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,5%.

Як писав УНН, за даними соціологічного дослідження групи "Рейтинг", незадоволені роботою Кличка на посаді міського голови майже 40% мешканців столиці.

Українські Національні Новини

Політика