antisurkisivskiy-zakon-poki-scho-tak-i-ne-potrapiv-u-poryadok-roboti-pravovogo-komitetu

"Антисуркісівський" закон поки що так і не потрапив у порядок роботи правового комітету

 • 10339 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. На поточному тижні, у середу, заплановане чергове засідання правового комітету ВР, який є профільним і першим в процесі розгляду так званого "антисуркісівського" закону. Попри наміри депутатів, розглянути документи у найкоротші строки, на разі в порядку денному засідання комітету, він відсутній. Про це УНН розповів нардеп, Голова Комітету ВРУ з питань правової політики Андрій Костін.

"Ми плануємо засідання комітету у середу, в порядку денному розгляду цього законопроекту немає. Однак, якщо хтось із депутатів запропонує розглянути законопроект з голосу - не виключено, що ми його розглянемо. Тим паче що він не об'ємний", - сказав він.

Нагадаємо, 7 вересня народний депутат України Юрій Камельчук зареєстрував законопроект №4064, що покликаний заблокувати стягнення 10 мільярдів гривень з “ПриватБанку” на користь офшорних компаній братів Суркісів.

Коментуючи документ депутат анонсував голосування за нього протягом найближчих двох тижнів.

Камельчук також пояснював, що законопроект має встановити особливості виконання рішення суду про забезпечення позову. Оскільки у справі "Суркісів - Привату" рішення про стягнення з України на користь олігархів 10 млрд грн приймалося без розгляду спору по суті, а саме у якості "забезпечення".

Як писав УНН, з ініціативою законопроекту, який має заборонити стягувати з держави 10 млрд коштів на користь офшорів родини Суркісів, виступив міністр юстиції Денис Малюська.

Крім того, раніше він заявляв про "договорняки" між Суркісами та суддями, хоч на його заяви тоді правоохоронці ніяк не відреагували.

Національне антикорупційне бюро України, у свою чергу, 4 вересня відкрило кримінальне провадження № 52020000000000566 за фактом незавершеного замаху на заволодіння майном ПриватБанку в особливо великих розмірах. Серед ймовірних фігурантів справи — представники судової гілки влади, службові особи Державної виконавчої служби та співробітники шести офшорних компаній, пов’язаних з олігархами Суркісами.

Українські Національні Новини

Політика