antitila-do-koronavirusu-naykrasche-viroblyayutsya-u-litnikh-lyudey-doslidzhennya

Антитіла до коронавірусу найкраще виробляються у літніх людей - дослідження

 • 17254 переглядiв

КИЇВ. 21 серпня. УНН. У літніх людей, які перехворіли коронавірусом, антитіла до вірусу виробляються краще, ніж у молодих. До такого висновку прийшли дослідники з Університету Фудань (Шанхай), передає УНН з посиланням на cidrap.umn.edu.

Так, значно краще виробляються антитіла у людей у віці 60-85 років. Також, непогано виробляє антитіла організм людей у віці від 40 до 59 років.

Значно гірше, за даними вчених, виробляються антитіла до захворювання у людей у віці 15-39 років. На думку фахівців, це відкриття дасть можливість більш ефективно обирати донорів для забору плазми крові.

Нагадаємо, що ще в червні головний санітарний лікар України Віктор Ляшко анонсував проведення в Україні масового ІФА-скринінгу для виявлення антитіл до "ковід" у населення.

Тоді він говорив, що в офіційну статистику України не потрапляють ті особи, які хворіють безсимптомно. Крім того, Ляшко сказав, що в середньому в Україні можливо потенційно хворіють 132 тисячі осіб.

ІФА-тестування дозволяє визначити антитіла, які свідчать про те, що людина хвора (імуноглобулін М), а також про те, що пацієнт вже переніс вірус. І в такому випадку у нього виявляють імуноглобулін G.

Однак, з плином двох місяців обіцяне Ляшком масове ІФА-тестування населення на COVID-19 в Україні так і не почалося. Навпаки, міста сьогодні звітують про наднизькі показники проведення цього дослідження.

Українські Національні Новини

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    На е-аукціон виставили 13 конфіскованих пітонів

     • 12188 переглядiв

    Відроджений ФК "Кривбас" презентував склад команди

     • 41715 переглядiв

    Німецькі лікарі прибули до лікарні, де перебуває Навальний

     • 14566 переглядiв

    В обмінниках Мінська закінчилась валюта - ЗМІ

     • 12521 переглядiв