antitsiklon-prodovzhuye-panuvannya-sinoptiki-dali-spekotniy-prognoz-na-nayblizhchi-dni

Антициклон продовжує панування: синоптики дали спекотний прогноз на найближчі дні

 • 21974 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. До кінця робочого тижня в Україні очікується суха та спекотна погода. За попереднім прогнозом, послаблення спеки - після 20 липня. Про це УНН повідомили в Укргідрометцентрі.

Деталі

За даними синоптиків, у наступні три доби очікується суха та спекотна погода, температура вночі 17-23°, вдень 30-35°; лише 15-16 липня на Закарпатті та Прикарпатті окремі грозові дощі з денною температурою 27-32°.

"Найближчого тижня - по всій Україні все ще дуже спекотно. Послаблення спеки, за попередніми прогнозами, - після 20 липня", - вказали в Укргідрометцентрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пити зелений чай і перевіряти тиск: лікар розповів, як вберегтися від аномальної спеки

Погода у столичному регіоні

На Київщині завтра суха та спекотна погода з температурою вночі 19-22°, вдень 30-33°.

Доповнення

Як вказують в Укргідрометцентрі, поки у східній та південно-східній Європі спостерігається так звана "хвиля тепла" і денні максимуми температури перевищують 30° (а подекуди досягають навіть 37-39°) - у західноєвропейських країнах панує відносна прохолода. Зокрема температурні показники у Великій Британії та Франції зараз становлять всього 15-20°.

Причиною, вказують синоптики, є перебіг синоптичних процесів - до західноєвропейських країн останніми днями надійшов циклон і слідом за ним з північного заходу почало надходити прохолодніше атлантичне повітря. Водночас, на сході Європи - синоптична ситуація є менш динамічною - малорухомий антициклон (поле високого атмосферного тиску) продовжує своє "панування".

Українські Національні Новини

Суспільство