antiukrayinska-ritorika-absolyutno-nepriynyatna-u-mzs-vislovili-protest-poslu-ugorschini-cherez-zayavi-orbana

Антиукраїнська риторика абсолютно неприйнятна: у МЗС висловили протест послу Угорщини через заяви Орбана

 • 992560 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Міністерство закордонних справ України викликало посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто і висловило рішучий протест у зв’язку із нещодавніми зневажливими щодо України висловлюваннями прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, передає УНН із посиланням на заяву МЗС.

Деталі

Як повідомили у МЗС, угорському дипломату було наголошено, що антиукраїнська риторика, яка вже протягом тривалого часу лунає з боку угорського керівництва, є абсолютно неприйнятною і завдає серйозної шкоди українсько-угорським відносинам.

"Угорську сторону було закликано зупинити цю негативну тенденцію з тим, щоб уникнути непоправних наслідків для відносин між двома країнами. Було підкреслено, що Україна, зі свого боку, готова до розвитку конструктивних добросусідських відносин з Угорщиною", - додали у МЗС.

Раніше

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на зустрічі з журналістами у Будапешті у п'ятницю, 27 січня, зробив ряд суперечливих заяв про війну в Україні, які пізніше опублікував the American Conservative.

Як повідомляє редактор видання Род Дрегер, який був присутнім на зустрічі, Орбан заявив, що Захід "повинен зрозуміти", що російський диктатор володимир путін "не може дозволити собі програти і не програє, тому що його чекає переобрання наступного року, і він не може балотуватися як президент, який програв війну".

Крім того, за його словами, росія "не може допустити присутності НАТО в Україні", і її мета на сьогодні - "зробити Україну некерованою руїною", щоб Захід "не міг претендувати на це як нагороду".

"Зараз це Афганістан. Нічийна земля", - висловився Орбан.

Прем'єр Угорщини також повторив проросійський наратив, що на боці України начебто "воюють війська НАТО".

Як повідомляв УНН, Міністерство закордонних справ України оголосило, що викличе посла Угорщини після того, як прем'єр-міністр країни Віктор Орбан допустив зневажливі висловлювання на адресу України, порівнявши її з Афганістаном та назвавши "нічийною землею".

Українські Національні Новини

Політика