antonov-doluchivsya-do-pidgotovki-zapusku-falcon-heavy

"Антонов" долучився до підготовки запуску Falcon Heavy

 • 11017 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Український літак Ан-124-100 "Руслан" залучили для перевезення складових ракети-носія Falcon Heavy, який з мису Канаверал у США напередодні запустила американська компанія Ілона Маска SpaceX. Про це УНН повідомляє з посиланням на повідомлення посольства України у Вашингтоні.

"У вівторок американська компанія SpaceX успішно здійснила перший тестовий запуск ракетоносія Falcon Heavy з космодрому на мисі Канаверал, штат Флорида (США). Українські "Авіалінії Антонова" взяли безпосередню участь у підготовці запуску, надавши свій літак Ан-124-100 "Руслан" для перевезення складових ракети", - повідомили у посольстві

Йдеться про частину головного обтічника ракети з габаритами, які здатний вмістити тільки такий потужний вантажний літак, як український "Руслан", уточнили у диппредставництві.

"Місяць тому український літак подолав 3 613 км протягом 4,5 годин, забезпечивши своєчасну доставку складової ракети Falcon Heavy для її вчасного запуску з космодрому на мисі Канаверал", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у ніч на 7 лютого SpaceX провела перший запуск ракети-носія Falcon Heavy з мису Канаверал у Флориді, два з трьох прискорювачів першого ступеня успішно одночасно приземлилися на посадочні майданчики. 

Falcon Heavy вивела в космос випробувальний вантаж - автомобіль Tesla Roadster. Спочатку планувалося, що автомобіль виведуть на сонячну орбіту, близьку до орбіти Марса.

Українські Національні Новини

Технології