ap-myuller-ne-brav-uchasti-v-pidgotovtsi-zvitu-opublikovanogo-za-pidsumkami-yogo-rozsliduvannya

AP: Мюллер не брав участі в підготовці звіту, опублікованого за підсумками його розслідування

 • 8068 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. Спецпрокурор США Роберт Мюллер, який проводив розслідування щодо приписуваного РФ втручання в американські вибори, не брав участі в складанні підсумкового звіту Мін'юсту про даний розгляд. Про це повідомляє УНН з посиланням на агентство Associated Press.

За словами джерела агентства в Мін'юсті США, опублікований документ складений "без будь-якого вкладу з боку Мюллера". Дане джерело уточнило, що представники Мін'юсту не проводили з Мюллером будь-яких консультацій з цього приводу.

За даними джерела, мін'юст ознайомив представників Білого дому з вмістом зазначеного звіту до того, як його було опубліковано. Один з представників Мін'юсту зателефонував юрисконсульту Білого дому Еммету Фладу приблизно за півгодини до публікації і розповів про ключові положення документа.

У складанні звіту міністру юстиції, генеральному прокурору США Вільяму Барру допомагав його перший заступник Рід Розенстайн, який в травні 2017 року і призначив Мюллера на пост спецпрокурора.

Нагадаємо, Мін’юст опублікував ключові висновки підсумкової доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера. Спецпрокурор прийшов до висновку, що Дональд Трамп не здійснював ніяких злочинів.

Українські Національні Новини

Новини Світу