apelyatsiya-po-zapobizhnomu-zakhodu-semenchenka-yogo-prikhilniki-na-choli-z-eksnardepom-khmaroyu-namagalisya-zirvati-pochatok-zasidannya

Апеляція по запобіжному заходу Семенченка: його прихильники на чолі з екснардепом Хмарою намагалися зірвати початок засідання

 • 14247 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Прихильники колишнього народного депутата Семена Семенченка, якого підозрюють у створенні на території України незаконного збройного формування, на чолі з ексдепутатом Степаном Хмарою намагалися зірвати початок судового засідання за апеляцією на обрання йому запобіжного заходу, передає кореспондент УНН.

Деталі

Так, прихильники Семенченка на чолі зі Степаном Хмарою на початку судового засідання в Київському апеляційному суді хором викрикували «Ганьба!» не даючи розпочати засідання.

Проте, суд все-таки розпочав засідання з розгляду апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції, який відправив Семенченка під варту.

Окрім того, Семенченко пояснив присутність символіки білоруської опозиції під судом тим, що його справу організували за запитом КДБ Білорусі, де вважають, що він торгував зброєю з опозиціонерами.

Що було раніше

25 березня 2021 року колишньому народному депутату Семену Семенченку вручили повідомлення про підозру. У СБУ повідомляли, що Семенченку інкримінують створення на території України незаконного збройного формування.

Так, зазначалося, що Служба безпеки України викрила та припинила діяльність не передбаченого законодавством воєнізованого збройного формування, так званої “приватної військової компанії”.

За даними пресслужби СБУ, до її складу входили колишній народний депутат України Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий широкому загалу, як “позаштатний агент НАБУ”.

Печерський районний суд Києва відправив Семенченка під варту.

Українські Національні Новини

Політика