apelyatsiya-u-spravi-markiva-sud-rozpochavsya-na-zasidannya-priyikhala-mama-natsgvardiytsya

Апеляція у справі Марківа: суд розпочався, на засідання приїхала мама нацгвардійця

 • 12750 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. В апеляційному суді в італійському Місті Мілані розпочалося чергове засідання з розгляду апеляційної скарги у справі нацгвардійця Віталія Марківа, якого в Італії засудили до 24 років ув'язнення за загибель італійського репортера Андреа Роккеллі та його перекладача на Донбасі у 2014 році. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужби МВС України та Офісу Омбудсмена.

На засідання приїхали Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова та матір нацгвардійця, а також міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Наразі розпочалося засідання апеляційного суду по справі Марківа в Мілані. Віталію, вся країна тримає за тебе кулаки і вірить у твою невинуватість! Чекаємо на тебе вдома!" - вказали у пресслужбі МВС.

Тим часом Омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що "у залі міланського суду разом з мамою Віталія Марківа. Очікуємо початок засідання". Так, Віталій Марків уже в залі суду.

Денісова оприлюднила світлини із засідання, на яких, зокрема, і міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Нагадаємо, старший сержант Національної гвардії України Віталій Марків відбуває покарання у тюрмі біля Мілана після того, як у липні минулого року суд першої інстанції засудив його до 24 років неволі. Він перебуває під вартою від дня арешту в Болоньї 30 червня 2017-го.

Раніше суд оголосив перерву до 1 жовтня щодо розгляду апеляційної скарги у справі нацгвардійця Віталія Марківа, якого обвинувачують у загибелі італійського репортера Андреа Роккеллі та його перекладача на Донбасі у 2014 році.

Українські Національні Новини

Суспільство