apelyatsiyniy-sud-sogodni-rozglyane-skargu-v-spravi-m-martinenka

Апеляційний суд сьогодні розгляне скаргу в справі М.Мартиненка

 • 9622 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Апеляційний суд Києва призначив на середу розгляд апеляційної скарги на ухвалу Солом’янського районного суду Києва, який відмовив САП у застосуванні до колишнього народного депутата Миколи Мартиненка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 300 млн грн застави, передає УНН з посиланням на прес-службу суду.

“Розгляд апеляційної скарги, поданої на ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 22 квітня 2017 року про відмову у застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно колишнього народного депутата України Мартиненка М.В., призначено на 3 травня 2017 року”, — йдеться у повідомленні суду.

За інформацією суду, засідання розпочнеться об 11:20.

Як повідомляв УНН, САП подала апеляційну скаргу на ухвалу Солом’янського районного суду Києва, який відпустив на поруки колишнього народного депутата Миколу Мартиненка. М.Мартиненка на поруки нардепам і міністрам суд віддав 22 квітня.

Нагадаємо, 20 квітня 2017 року співробітники НАБУ затримали екс-нардепа М.Мартиненка.

Йому повідомили про підозру у створенні злочинної організації (ч.5 ст.191 ККУ) та привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.1 ст.255 ККУ). НАБУ та САП клопотали про арешт екс-нардепа на 60 діб з можливістю 300 млн грн застави.

За версією слідства, державне підприємство “СхідГЗК” уклало контракт із компанією-посередником, підконтрольною затриманому екс-народному депутатові, на постачання уранового концентрату за завищеними цінами, внаслідок чого інтересам ДП у 2014-2016 роках було завдано збитків в розмірі 17,28 млн дол. США.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП