apelyatsiyniy-sud-zalishiv-pid-areshtom-mayno-osobi-iz-otochennya-yanukovicha

Апеляційний суд залишив під арештом майно особи із оточення Януковича

 • 10095 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Київський апеляційний суд залишив у силі арешт на майнові права на понад 22 млн грн, який накладено у ході досудового розслідування провадження за підозрою особи, наближеної до колишнього президента України Віктора Януковича. Про це УНН повідомляє із посиланням на прресслужбу Офісу Генпрокурора.

"…суд залишив у силі арешт на майнові права на понад 22 млн грн, який накладено у ході досудового розслідування провадження за підозрою особи, наближеної до колишнього президента України Віктора Януковича", - йдеться в повідомленні.

Так, Київський апеляційний суд повернув апеляційні скарги сторони захисту і представника суб’єкту господарювання на рішення Печерського райсуду про накладення арешту на корпоративні права (частки у статутному капіталі суб’єктів господарювання) у вказаному кримінальному провадженні.

"Суд апеляційної інстанції виніс таке рішення у зв’язку із закінченням строку на апеляційне оскарження відповідних рішень і відсутністю обґрунтованих підстав для його поновлення", - зазначається у повідомленні.

Офіс Генпрокурора нагадує, що зазначена особа, за версією слідства, підозрюється в організації ухилення від сплати податків, підроблення документів та замаху на заволодіння бюджетними коштами (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 366 КК України).

Нагадаємо, за клопотанням Офісу Генерального прокурора, арештовано та передано в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів 247 млн грн, які належать ПАТ "Всеукраїнський Банк Розвитку" та знаходились на рахунках ПАТ "Міжнародний Інвестиційний Банк".

Як повідомлялося в УНН, у 2017 році Печерський районний суд Києва протягом 2015-2016 років наклав арешт за клопотанням Генеральної прокуратури на депозитні рахунки у сумі близько 1 млрд грн, фактичним власником яких є син експрезидента Олександр Янукович.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП