apple-mozhe-intehruvaty-shi-gemini-u-novi-iphone

Apple може інтегрувати ШІ Gemini у нові iPhone

 • 22018 переглядiв

Apple веде переговори з Google про ліцензування свого ШІ Gemini для інтеграції в майбутні iPhone, що потенційно дозволить генерувати текст, створювати зображення та інші можливості ШІ на пристроях iOS.

У звіті Apple, який опублікували сьогодні, йдеться про переговори про ліцензування Gemini на майбутні iPhone, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

У опублікованому звіті йдеться про переговори між сторонами щодо ліцензування Gemini для нових функцій iPhone, які будуть представлені вже цього року. Це включає можливість генерації тексту, створення зображень та інші можливості, які наразі недоступні на iOS.

Apple також розглядає можливість співпраці з OpenAI для використання їхньої моделі.

У разі успішної угоди з Google, вона буде базуватися на їхньому партнерстві у сфері пошуку. Протягом багатьох років Google вже сплачує Apple мільярди доларів, щоб їхній пошук залишався основним у Safari. Умови угоди та деталі брендингу ще не визначені.

З одного боку, це може дати Gemini доступ до мільярдів користувачів iPhone. З іншого боку, це може свідчити про те, що Apple не досягла такого прогресу у розробці власного штучного інтелекту, як очікувалося.

Це також може призвести до збільшення антимонопольного тиску на обидві компанії.

Apple готує нові функції штучного інтелекту в iOS 18, але вони будуть працювати локально на пристроях, а не в хмарі. Тому партнерство з Google може допомогти їм отримати доступ до більш потужних можливостей.

Нагадаємо

Apple придбала канадську компанію DarwinAI, яка спеціалізується на моніторингу виробничих компонентів та оптимізації ШІ-моделей, щоб підвищити ефективність виробництва та потенційно уможливити створення ШІ на пристрої для iOS 18.

Ірина Колеснік

Новини Світу