apple-pay-zapratsyuvav-v-ukrayini

Apple Pay запрацював в Україні

 • 11906 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Apple Pay запрацював в Україні, відсьогодні українці отримали можливість користуватися цим платіжним інструментом. Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк у Facebook, передає УНН.

"Apple Pay в Україні. З сьогоднішнього дня ПриватБанк запустив цей популярний у світі сервіс платежів... Запуск Apple Pay - це ще один показник того, що наш ринок є привабливим для провідних світових інноваційних компаній. Використовуючи лише свій смартфон, тисячі українців зможуть перевести свої платежі в онлайн", - зазначив міністр.

Як зазначили у банку, відтепер клієнти в Україні можуть розраховуватися за будь-які покупки в торговій мережі та онлайн без готівки та банківських карток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям спростили умови повернення кредиту у валюті

Вказано, що якщо додати кредитну або дебетову картку в Apple Pay, сам номер картки не зберігається ні на пристрої, ні на серверах Apple. Замість цього присвоюється унікальний номер облікового запису пристрою, який шифрується та безпечно зберігається в чипі "Безпечний Елемент" пристрою. Кожна транзакція авторизується завдяки унікальному одноразовому секретному коду, що генерується динамічно.

Apple Pay дуже легко налаштувати: кредитну або дебетову картку Visa чи Mastercard можна підключити через додаток Privat24 або Wallet. У магазинах розплачуватися за допомогою Apple Pay можна з iPhone SE, iPhone 6 і пізніших моделей, а також з Apple Watch.

Apple Pay дозволяє дуже просто здійснювати купівлі в додатках і на сайтах одним дотиком пальця до Touch ID або подвійним кліком на бічну кнопку та поглядом на iPhone X для підтвердження операції через Face ID. Тепер більше немає необхідності вручну заповнювати великі документи з контактною інформацією або повторно вводити дані про доставку та виставлення рахунка. Під час оплати покупок у додатках або в Safari Apple Pay працює на iPhone 6 і новіших моделях, на iPad Pro, iPad Air 2, iPad mini 3 і більш нових моделях. Також можна користуватися Apple Pay в браузері Safari на будь-якому Mac не старше 2012 року випуску зі встановленою на комп’ютер системою macOS Sierra, підтверджуючи при цьому платіж зі свого iPhone 6 або більш нової моделі, або прямо з Apple Watch, а також дотиком пальця до Touch ID на нових MacBook Pro.

Нагадаємо, продажі iPhone несподівано впали.

Українські Національні Новини

Економіка