arakhamiya-ya-za-te-schobi-baniti-sotsialni-merezhi

Арахамія: я за те, щоби "банити" соціальні мережі

 • 19294 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що російські соціальні мережі треба "банити" через велику кількість у них пропаганди. Про це він заявив в ефірі телеканалу ZIK, передає УНН.

"Що стосується соціальних мереж, я за те, щоб їх "банити". У мене син, 14 років, "Вконтакті". Мало того, що це соціальна мережа, яка не модерується, там поширюється багато всього так званого того, що не проходить через батьківський контроль, а, по-друге, там дійсно з 2014 по 2016 рік була пропаганда... Коли тільки впроваджувалися ці санкції, мені здавалося як ІТ-шнику, так як для мене не становить жодних труднощів перепідключитися через VPN, що це взагалі ніяк не відіб'ється на статистиці використання російських сервісів. Але життя показало зовсім іншу картину. І дійсно дуже сильно відбулася міграція в інші соцмережі, і що найголовніше все рекламні бюджети, які раніше були в Yandex і Mail.ru переїхали в українські агентства в Facebook, Instagram", - зазначив він.

При цьому Арахамія додав, що говорити про закриття Telegram не має сенсу.

"Що стосується Telegram - це дивні еротичні фантазії окремих депутатів. Я розумію, чому вони хочуть це зробити, тому що з неї ллється багато неперевіреної інформації. Я думаю, варто навіть припинити це обговорювати", - підсумував він.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким продовжив заборону російських соціальних мереж "Вконтакті" та "Однокласники", а також ряд інших веб-порталів, пов'язаних з РФ. Відповідний документ № 184/2020 був розміщений на сайті Глави держави.

Українські Національні Новини

Політика