arakhamiya-zayaviv-pro-fakti-oplati-uchasti-u-mitingakh-proti-kapitulyatsiyi

Арахамія заявив про факти оплати участі у мітингах проти капітуляції

 • 17171 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Голова фракції "Слуга народу", народний депутат Давид Арахамія заявив про факти оплати участі у мітингах проти капітуляції. Про це він розповів в інтерв’ю виданню "Лівий берег", передає УНН.

"Факт проплати дійсно є. Моїм знайомим атошникам пропонували по тисячі гривень за участь в мітингу", - пояснив він.

Водночас, він висловив впевненість, що більшість людей вийшли на мітинг з ідеологічних міркувань.

"Я впевнений, що малій частині людей оплачують участь в акціях, але реальних протестувальників набагато більше. 95% вийшли на Майдан з ідеологічних міркувань, але це не означає, що немає 5%, які отримують гроші. Може бути, росіяни платять, може - Петро Олексійович або хтось ще", - додав нардеп.

Раніше глава Офісу Президента Андрій Богдан у Facebook опублікував повідомлення з нібито скріншотами про те, що людей збирали на мітинг проти капітуляції за гроші.

Нагадаємо, 1 жовтня українська сторона відповіла на лист спецпредставника ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартіна Сайдіка, що погоджує текст формули Штайнмайєра

Після цього під Офісом Президента два дні поспіль проходили акції протесту. А минулої неділі, 6 жовтня, у Києві декілька тисяч людей зібралися на Майдані Незалежності на віче, яке скликали активісти з "Руху опору", що протестують проти підписання Україною формули Штайнмайєра у рамках Мінських угод. 

За даними МВС, на Майдан на акцію протесту того дня вийшло близько 10 тисяч людей.

Українські Національні Новини

Політика