arbitrazhniy-keruyuchiy-lakhnenko-i-ranishe-buv-pid-slidstvom-u-spravakh-pro-roztrati-derzhmayna-zmi

Арбітражний керуючий Лахненко і раніше був під слідством у справах про розтрати держмайна – ЗМІ

 • 24021 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Арбітражний керуючий Євген Лахненко, якому в січні прокуратура оголосила про підозру у зловживанні службовим становищем на посаді керуючого санацією "Чорноморського морського пароплавства", що спричинило 17 млн грн збитків державі, і раніше перебував під слідством у справах про розтрати держмайна, пише УНН з посиланням на матеріли оприлюднені кількома ЗМІ.

ЗМІ з посиланням на джерело повідомляють, що засідання Печерського районного суду Києва щодо обрання запобіжного заходу Євгену Лахненку, яке повинно було відбутися в четвер, 11 лютого, перенесли на понеділок, 15 лютого.

За даними джерела, ще минулого тижня суддя обрав для Лахненка запобіжний захід у вигляді 12,5 млн грн застави, однак вони не були внесені в 5-денний термін, і тепер підозрюваному має бути присуджено утримання під вартою.

"Відзначимо, що Євген Лахненко і раніше проходив підозрюваним в ряді кримінальних справ пов'язаних з його діяльністю в якості арбітражного керуючого. Так, ще в грудні 2018 року НАБУ в рамках кримінального провадження № 52018000000000947 повідомило Лахненку про підозру в розтраті майна підприємства на суму 28 млн грн ВАТ "Одеська ТЕЦ". Там він також був арбітражним керуючим. З лютого 2020 року Вищим антикорупційним судом дане кримінальне провадження призначено до судового розгляду", – йдеться в матеріалі.

Там також наводиться ряд інших справ, у яких фігурував Лахненко. Одне з них стосується заволодіння і розкрадання групою осіб з використанням неправосудних рішень судів майном ТОВ "Черкасизалізобетонбуд" на суму 13 млн 950 тис. грн.
За наявною інформацією, в даному кримінальному провадженні планується оголошення підозри Лахненку.

"Також Лахненко був у розшуку у справі Херсонського бавовняного комбінату ще в 2013 році (справа № 12013230030001260). Правоохоронці встановили, що посадовими особами цього підприємства шляхом зловживання службовим становищем незаконно відчужено 70% активів ХБК. Адже без затвердженого господарським судом плану санації керуючого санацією ВАТ "Херсонський бавовняний комбінат" Лахненко, не мав права проводити відчуження майна боржника, а саме, укладати угоди, які передбачають відчуження основних засобів", – констатує ЗМІ.

Згадується також справа ДП "Київський державний завод "Буревісник", згідно з яким Євген Лахненко, будучи арбітражним керуючим, погодив договір про спільну діяльність між "Буревісником" і ТОВ "Мегашанс", в результаті чого держпідприємство втратило обладнання на загальну суму близько 2,4 млн грн.

"Є також кримінальні провадження щодо Лахненка за фактом підробки печатки (кримінальне провадження № 12016250240000379) і шахрайства (справа №12017250240000160) в період перебування його розпорядником майна і директором ДП ДАК "Хліб України" "Тальнівський комбінат хлібопродуктів", – йдеться в матеріалі.

Українські Національні Новини

Економіка