arctic-monkeys-ta-guns-n-roses-stanut-khedlaynerami-na-glastonberi

Arctic Monkeys та Guns N' Roses стануть хедлайнерами на "Гластонбері"

 • 1406009 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Організатори найбільшого музичного фестивалю Великої Британії “Гластонбері”, що проходить в англійському графстві Сомерсет, повідомили, що Arctic Monkeys і Guns N' Roses стануть хедлайнерами на фестивалі цього року, пише УНН з посиланням на BBC News.

Деталі

Рок-гурти приєднаються до раніше оголошеного хедлайнера сера Елтона Джона, який відіграє останній концерт у Великій Британії в межах свого прощального туру на Worthy Farm у червні.

Серед інших виконавців у лайн-апі - Lizzo, Lana Del Rey, Lil Nas X, Manic Street Preachers, Wizkid і Blondie.

Yusuf, також відомий як Cat Stevens, зіграє в слоті Legends ("слот легенди"), який раніше займали Kylie і Dolly Parton. Blondie зійде на сцену Pyramid відразу після Cat Stevens, що фактично створить слот "подвійної легенди".

Lizzo зіграє безпосередньо перед тим, як Guns N' Roses виступлять хедлайнерами на сцені Pyramid у суботу ввечері.

Arctic Monkeys виступлять хедлайнерами на сцені Pyramid у п'ятницю.

Але сер Елтон Джон, ймовірно, стане найбільшою подією цього року, оскільки він підбиває підсумок шістдесятиріччя живих виступів.

«Для нас це величезна удача, що ми змогли запросити його сюди наприкінці його туру, - сказала організатор фестивалю Емілі Івіс. - І він дійсно готовий до цього. Він пропонував телефоном купу блискучих ідей, і він просто загорівся цим».

У п'ятницю було оголошено про більш ніж 50 виступів у лайн-апі на 2023 рік, і ще сотні будуть представлені до того, як фестиваль відкриє свої ворота 21 червня.

До першої хвилі входять нігерійська суперзірка Wizkid, що став хедлайнером сцени Other Stage у п'ятницю ввечері; і американська співачка Lana Del Rey, яка в суботу зіграє з Guns N' Roses.

Christine and the Queens будуть хедлайнерами на сцені Woodsies Stage - нова назва того, що раніше називалося сценою John Peel.

Переможці Євробачення Måneskin дебютують на фестивалі, як і поп-співачка Rina Sawayama, американські кантрі-зірки The Chicks і переможниця BBC Sound у 2023 році Flo.

Відповідно до обіцянки "Гластонбері" зробити фестивальні склади збалансованими за статевою ознакою, між чоловічими та жіночими виконавцями майже 50:50.

Проте всі головні хедлайнери цього року - чоловіки.

«Ми намагаємося з усіх сил і, очевидно, прагнемо до 50:50, - пояснила Івіс. - У якісь роки більше, у якісь менше».

«Цього року в нас була жінка-хедлайнерка, але їй, на жаль, довелося піти… Але наступного року, схоже, у нас буде дві жінки-хедлайнерки, тож схрестимо пальці», - додала вона.

Квитки на фестиваль було розпродано всього через 61 хвилину після надходження в продаж у листопаді минулого року, попри те, що ціна зросла до 340 фунтів стерлінгів (близько 15 тис. грн).

Однак повернуті та скасовані квитки будуть знову виставлені на продаж ближче до заходу - зазвичай наприкінці березня або на початку квітня.

Here is the first Glastonbury Festival 2023 line-up poster, which includes our final two Pyramid Stage headliners: @ArcticMonkeys (Friday) and @gunsnroses (Saturday).

Many more acts and attractions still to be announced. pic.twitter.com/dMnppdSf1U

— Glastonbury Festival (@glastonbury) March 3, 2023

Доповнення

Фестиваль у Гластонбері, одна з найбільших музичних подій світу, - було скасовано два роки поспіль на тлі пандемії.

Українські Національні Новини

Новини Світу