areshtovanikh-krimskikh-tatar-dostavili-v-rf-yikh-rozpodilyat-u-pyat-sizo-ombudsmen

Арештованих кримських татар доставили в РФ, їх розподілять у п'ять СІЗО - омбудсмен

 • 11277 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Інформація щодо місця перебування кримських татар на території Ростовської області підтвердилася. Їх розподілять у п‘ять СІЗО Ростовської області. Три слідчих ізолятора знаходяться у Ростові, два - у передмісті. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила український омбудсмен Людмила Денісова, передає УНН.

"Інформація щодо місця перебування кримських татар на території Ростовської області підтвердилася. Не просто так для проведення обшуків у мікрорайоні Кам‘янка міста Сімферополь було задіяно Ростовских ФСБшників. Все завчасно сплановано, в тому числі переміщення", - написала Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС відреагував на нову хвилю затримань РФ в окупованому Криму

За її словами, їх розподілять у п‘ять СІЗО Ростовської області. Три слідчих ізолятора знаходяться у Ростові, два - у передмісті.

Омбудсмен також назвала імена тих, кого наразі утримують у Ростовській області: Тофік Абдулгазієв, Іззет Абдуллаєв, Владлен Абдулкадиров, Меджит Абдурахманов, Білял Аділов, Енвер Аметов, Осман Арифмеметов, Фарход Базаров, Акім Бекіров, Ремзі Бекіров, Сервет Газієв, Джеміль Гафаров, Різа Ізетов, Алім Карімов, Сейран Муртаза, Яшар Муєдінов, Ефран Османов, Сейтвелі Сейтабдієв, Рустем Сейтхалілов, Руслан Сулейманов, Шабан Умеров, Рустем Шейхалієв, Асан Яніков.

Як повідомляв УНН, 27 березня в анексованому Криму російські силовики влаштували обшуки в будинках кримськотатарських активістів і затримали понад 20 людей, включно з тими, хто прийшов підтримати кримських татар, у чиїх домівках влаштували обшуки. Тих, що знімали обшуки, зарештували на 5 діб та оштрафували. До 15 травня ж заарештували затриманих за підозрою у буцімто причетності до забороненої на території Росії і в анексованому нею Криму організації “Хізб ут-Тахрір”.

Українські Національні Новини

Політика