areshtovano-rakhunki-zabudovnika-zhk-sofiya-kiyivska

Арештовано рахунки забудовника ЖК "Софія Київська"

 • 20735 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. 14 січня суд наклав арешт на рахунки компанії "Софія Буд Груп" - забудовника ЖК "Софія Київська". Відповідне рішення з’явилося у судовому реєстрі, інформує УНН.

Підставою для арешту стали борги забудовника у сумі 72 млн грн.

"Відповідач ("Софія Буд Груп" - ред.) всупереч умов вищезазначеного договору, тривалий час не виконує своїх зобов'язань, не вживає будь-яких заходів для погашення вартості отриманих майнових прав у незавершеному будівництві комплексу житлової та громадської забудови в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області у розмірі заявленої до стягнення суми, уникає будь-якого спілкування з метою вирішення ситуації та узгодження можливих шляхів погашення боргу. Інше майно, крім грошових коштів, за рахунок якого можливо було б забезпечити виконання рішення суду у даній справі у випадку задоволення позовних вимог, відсутнє", - вказано у рішенні.

Також підкреслено, що статутний капітал забудовника ЖК "Софія Київська" складає всього одну тисячу гривень, а нерухомого майна для покриття боргів – немає.

"За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, статутний капітал Товариства з обмеженою відповідальністю "Софія Буд Груп" складає лише 1110 грн. Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру відчуження об'єктів нерухомого майна щодо ТОВ "Софія Буд Груп", відповідач є суперфіціарієм декількох земельних ділянок, тобто має право їх забудови, але землевласниками цих земельних ділянок є інші особи. Будь-яких інших речових прав відповідач не має.

Таким чином, у відповідача відсутнє нерухоме майно у кількості та вартості, достатніх для погашення боргу перед позивачем. Наведене, на думку заявника, свідчить про те, що невжиття таких заходів може утруднити та зробити неможливим виконання рішення суду у випадку задоволення його позовних вимог", - інформує суд.

Арешт накладено на кошти "Софія Буд Груп" в усіх банках та кредитно-фінансових установах у межах заявленої до стягнення суми 72,2 млн грн. Рішення суду набирає сили з моменту підписання і є виконавчим документом. Стягувач за цим рішенням - компанія "Схід Фінанс".

Раніше УНН виявив, що один із забудовників ЖК "Софія Київська", компанія "Укрполіскорм" - вже банкрут і у стані ліквідації, а інший забудовник, "Софія Буд Груп" - схований в офшорах Панами. Обидві компанії контролюються колишнім народним депутатом від "Радикальної партії Олега Ляшка", тодішнім главою комітету ВР з питань будівництва Сергієм Скуратовським. Свого часу він взяв кредит у 200 млн грн під будівництво ЖК "Софія Київська", заклавши при цьому земельні ділянки та квартири цього комплексу в іпотеку. Гроші він так і не повернув, тому кредитор ініціював судовий процес.

Також відомо, що претензії до "Софія Буд Груп" пред'явила Софіївсько-Борщагівська сільрада і також вимагає з боржника 3 млн грн.

Довідка УНН: ЖК "Софія Київська" розташований в селі Софіївська Борщагівка. Інвесторам нині пропонують придбати квартири за адресами: Чубинського, 8Б, Чубинського, 8Г, Чубинського, 10А.

У матеріалі УНН читайте, які квартири раніше забудовник продав людям в обхід кредитора.

Українські Національні Новини

Суспільство