arkheologi-rozpochali-roboti-iz-zakhistu-derevyanikh-znakhidok-na-poshtoviy-ploschi

Дослідники розпочали роботи із захисту дерев’яних знахідок на Поштовій площі

 • 9644 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Вчора, 29 грудня, дослідники розпочали роботи із захисту та збереження у зимовий період дерев’яних знахідок на столичній Поштовій площі. Про це УНН повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

"...Належну консервацію знахідок має проводити дослідник. Проте, з моменту, коли знахідки були виявлені, жодних робіт з їх консервації не здійснювалось. Ми чули багато причин. Але, як каже міський голова і як показує практика, причини знаходить той, хто не хоче робити. Вчора дослідники розпочали хоча б роботи, що дозволять захистити та зберегти деревину за наявних погодних умов. Це було вже вкрай необхідно, оскільки деревина мокра і морози могли призвести до її руйнації", – повідомили в КМДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роботи на Поштовій площі йдуть за планом і жорстко контролюються – КМДА

Нагадаємо, на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань власності депутати одноголосно підтримали проект рішення “Про забезпечення збереження пам’ятки археології місцевого значення та розміщення музею на ділянці прибережного міського кварталу Середньовічного Києва (ХІ-ХІХст.) на Поштовій площі в місті Києві”.

Українські Національні Новини

Київ