arkheologi-viyavili-skelet-dinozavra-yakiy-vkritiy-shkiroyu-1

Археологи виявили скелет динозавра, який вкритий шкірою

 • 421591 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Археологи виявили у канадському Провінційному парку Дайносор на схилі гори скам'янілість, яка є рідкісним скелетом гадрозавра. Рештки містять частину шкіри динозавра. Про це повідомляє УНН з посиланням на Shropshire Star.

Деталі

Зазначається, що на місці розкопок може бути більше шкіри, що може дати повне уявлення про те, як виглядав цей вид динозаврів. Знахідка може допомогти палеонтологам зрозуміти, як росли та розвивалися гадрозаври. 

Скам'янілість включає велику частину хвоста молодого гадрозавра та його праву задню лапу, вона розташована в скелі в такій формі, що дослідники не виключають збереження всього скелета.

Цілі скелети динозаврів досить рідкісні, тому зразок є винятковою цінністю. Він може надати важливу інформацію про анатомію динозавра.

Цитата

"Це надзвичайно цікаве відкриття. Ми сподіваємося завершити розкопки протягом наступних двох польових сезонів. Судячи з невеликого розміру хвоста та ступнів, це був молодий динозавр", - заявив вчений Браян Піклз.

Нагадаємо 

На острові Борнео археологи знайшли останки молодого мисливця-збирача, який пережив ампутацію лівої гомілки близько 31 000 років тому. Це відкриття може переписати історію хірургії.

Українські Національні Новини

Культура