arkhitektor-pokazav-yak-pereplanuvati-dvorivnevu-kvartiru

Архітектор показав, як перепланувати дворівневу квартиру

 • 17035 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Перепланування дворівневої квартири в ЖК "Новомостицько-Замковецький" для сім'ї з дітьми показав архітектор Юрій Кутафин. Ідея перепланування опублікована на сайті 3m2, повідомляє УНН.

Молода пара вирішила придбати дворівневу квартиру в ЖК "Новомостицько-Замковецький" від "Київміськбуду". До складу ЖК входить 9 будинків, як монолітно-каркасних, так і панельних, висотою від 6 до 17 поверхів, підземний паркінг та вбудовано-прибудовані приміщення, в яких розмістяться об'єкти власної інфраструктури.

Пара вирішила зробити перепланування квартири з урахуванням того, що у майбутньому у них з'явиться дитина. Поради з перепланування дав архітектор Юрій Кутафин.

Що маємо

Для перепланування взята однокімнатна квартира з кімнатою в формі прямокутника, а весь інший простір квартири призначений для проходу в неї. Цілих два рівня, де перший поверх не має як такого призначення, крім як прохід до сходів.


Площа санвузла першого поверху - майже 2 метри, на другому - 4,4, що незрівнянно мало, як для заявлених на зображенні 73 метрів.

Спочатку архітектор пропонує змінити функціональність всіх приміщень в квартирі, за винятком спальної кімнати, але і ту піддати деяким змінам.

Перший поверх

"Вхідні двері на першому поверсі, зображені на картинці, можуть ввести в оману майбутніх інвесторів, так як вони візуально завужені - і в передпокої немає можливості розмістити тумбу або трюмо, тільки дзеркало уздовж всієї вбиральні. Воно з'явилося замість маленького санвузла. Всі речі (як сезонні, так і тимчасового користування), можуть тут зберігатися і не займати простір на другому поверсі", - розповідає Кутафин.

Наступне приміщення на першому поверсі, розташоване після коридору, ми переобладнали під кухню.

"Розміщувати на невеликій площі гостьову зону або кімнату відпочинку - не має сенсу. А якщо розташувати тут кухню з зоною прийому їжі, все ідеально поміститься у просторі під сходами, раковина навпроти вікна, холодильник в кутку - інше місце займе обідній стіл і сходи нагору", - пояснює архітектор.

Комунікації, за його словами, перенести не складе проблем, вентиляцію теж. Таким чином після перенесення кухні з другого поверху вниз з'являється вільний простір для дитячої кімнати на другому поверсі. У разі необхідності можна розмістити дворівневе ліжко і розташувати двох дітей також комфортно, адже у них є ігрова зона на балконі, робоче місце для виконання уроків або роботи на комп'ютері.

Піднімаємося сходами: тут є маленька шафа-трюмо для зберігання книг, сувенірів, дисків. Поруч, над сходами, встановлений робочий стіл. Навпроти вхід в дитячу.

Далі йде гостьова зона або кімната відпочинку з великим диваном уздовж стіни і телевізором навпроти.

Вхід в санвузол був перенесений разом з перегородкою: простір було розширено. У нішу поміщається шафа для зберігання прибирального інвентарю та побутової хімії. Під ним вбудована пральна машинка. Решта сантехнічні прилади залишилися на проектованих раніше місцях.

Спальня батьків

Вона була розділена на дві половини за допомогою розсувної штори. В одній частині встановлено широке двоспальне ліжко з тумбами і шафою для одягу, в другій частині - диван. Зонування тимчасове, при необхідності можна штору відсунути і кімната стає більшою і світлішою.

Таким чином дана дворівнева однокімнатна квартира перетворилася на дворівневу 2+кімнатну, в якій може з легкістю розміститися сім'я з дитиною (навіть двома).

"Квартиру рекомендую розглянути покупцям з дітьми або тим, хто планує поповнення - всі помістяться, всі будуть задоволені", - резюмує Кутафин.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу