arkhiyepiskop-kliment-vidvidav-u-sizo-balukha

Архієпископ Климент відвідав у СІЗО Балуха

 • 6787 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент відвідав у сімферопольському СІЗО українського активіста Володимира Балуха, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

“За словами архієпископа, Балух скаржиться на сильний біль в серці, однак продовжує голодування в заявленому режимі”, — повідомляє видання.

При цьому Климент відмовився прокоментувати інформацію про побиття В.Балуха в СІЗО Сімферополя.

“Я Володю бачив, з ним спілкувався, в тому числі про його здоров’я, передав листи підтримки. Спочатку ми обговоримо деякі речі з адвокатом, після буде офіційна заява з цього приводу. Можу тільки сказати, що Володя скаржиться на біль в серці, іноді біль настільки гострий, що він задихається і відчуває блювотні позиви”, — розповів архієпископ.

Як повідомляв УНН, раніше з'явилась інформація, що українського активіста Володимира Балуха у сімферопольскому СІЗО вивели з камери, сильно побили і погрожують позбутися. Адвокат після цього намагався добитися зустрічі зі своїм підзахисним, однак його в СІЗО не пустили.

Балух оголосив 19 березня безстрокове голодування.

Після анексії Криму Балух вивісив у дворі свого будинку український прапор. ФСБ РФ затримала активіста 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Українець свою провину не визнав.

У липні 2018 року Балуха засудили до 5 років ув'язнення.

Українські Національні Новини

Політика