arkhiyepiskopu-klimentu-povtorno-vidmovili-u-pomiluvanni-sentsova

Архієпископу Клименту повторно відмовили у помилуванні Сенцова

 • 9217 переглядiв

КИЇВ. 27 серпня. УНН. Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент отримав ще одну відмову від російської влади розглянути клопотання про помилування українського режисера Олега Сенцова. Про це повідомляє "Кримська правозахисна група", передає УНН.

Правозахисники посилаються на відповідь комісії Ямало-Ненецького автономного округу від 20 серпня.

У документі сказано, що для початку процедури помилування Олег Сенцов має самостійно звернутися до президента Росії Володимира Путіна з відповідним проханням в письмовій формі і передати його адміністрації виправної установи, в які він перебуває.

Також повідомляється, що О.Сенцов поінформований про надходження клопотання архієпископа про помилування.

Як повідомляв УНН, раніше комісія з питань помилування в Ямало-Ненецькому окрузі в середу повідомила, що отримала два клопотання про помилування Олега Сенцова - від його матері і архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента, - проте не може їх прийняти, оскільки це не відповідає процедурі. Прохання про помилування, як стверджується, повинен подати сам Сенцов особисто.

Нагадаємо, в кінці червня мати Сенцова Людмила написала Путіну прохання про помилування сина. Згодом Кремль пообіцяв його розглянути. Потім 9 серпня прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков розповів, що йому невідома реакція на прохання про помилування Сенцова.

Олег Сенцов перебуває у виправній колонії в місті Лабитнангі за полярним колом на півночі Росії. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в Росії і Криму.

Сенцов був засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі 25 серпня 2015 року зі звинуваченням в підготовці терактів в Криму. Правозахисний центр "Меморіал" в Росії вніс Сенцова в список політв'язнів.

Українські Національні Новини

Політика