arma-zayavilo-pro-zniknennya-desyatkiv-dokumentiv

АРМА заявило про зникнення десятків документів

 • 15310 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Масив розпорядчих документів Агентства з розшуку та менеджменту активів, які стосуються управління арештованим майном, зник. Через це АРМА підозрює внутрішню диверсію. Про це повідомили у пресслужбі АРМА, передає УНН.

"28 жовтня стало відомо, що кілька десятків розпорядчих документів (наказів та інших документів) АРМА не знаходяться за місцем їх зберігання в АРМА. Ці документи стосуються управління арештованим майном", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за вказаними фактами 29 жовтня були розпочаті дисциплінарні провадження із відстороненням від виконання службових обов’язків деяких працівників АРМА, почалося службове розслідування.

За результатами дисциплінарних проваджень та службового розслідування в Агентстві складуть відповідні висновки і в разі підтвердження втрати документів ці висновки нададуть до правоохоронних органів для прийняття рішень в межах їхньої компетенції, запевнили в агентстві.

"Варто звернути увагу, що до 8 листопада цього року аудиторська компанія проводить зовнішній аудит діяльності АРМА. Також в листопаді цього року заплановане оцінювання результатів діяльності керівника АРМА в СКМУ. Уряд та парламент вживають заходів зі створення комісії із зовнішнього контролю АРМА. Зрештою, найближчим часом розпочнеться перевірка АРМА Рахунковою палатою.

Ці обставини можуть свідчити про умисний характер дій певних осіб, приховування зазначених документів, з метою створення штучних перешкод діяльності АРМА та дискредитації останнього перед органами контролю та аудиту", - зазначили в АРМА.

Нагадаємо, детективи бюро 3 квітня провели обшуки у приміщенні АРМА в межах розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливого зловживання владою службовими особами низки державних органів влади, у тому числі правоохоронної та судової гілок, а також АРМА, в результаті чого юридичним особам завдано збитків на суму понад 9,5 млн грн. У бюро вказали, що обшуки санкціоновані ухвалою слідчого судді Солом’янського райсуду міста Києва та проводяться під процесуальним керівництвом прокурорів САП.

Українські Національні Новини

Політика