armiya-izrayilyu-pokarala-trokh-soldativ-za-zberigannya-siru-poruch-z-kovbasoyu

Армія Ізраїлю покарала трьох солдатів за зберігання сиру поруч з ковбасою

 • 17930 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Троє солдатів отримали дисциплінарні покарання і провели шабат на військовій базі за те, що поклали в холодильник сир поруч з ковбасою. Цю інформацію "вірусного" поста, опублікованого на популярній фейсбук-сторінці "Мехартетім ба-тшува", підтвердив ЦАХАЛ, передає УНН з посиланням на Іsraelinfo.

За повідомлення прес-служби ЦАХАЛу, солдат дійсно  покарали "за порушення армійських інструкцій", у яких сказано дотримуватися правил кашрута (поділ всіх харчових продуктів тваринного походження на м'ясні та молочні та заборона на їх спільне вживання і зберігання) в громадському холодильнику.

Як уточнили у виданні, посилення релігійного примусу в Ізраїлі стало гарячою темою після квітневих виборів.

Також видання повідомило, що в п'ятницю, 14 червня, солдати артилерійських військ повідомили, що за цей "злочин" проти кашрута командири позбавили їх звільнення і замкнули на базі на суботу. Пост отримав тисячі репоста і коментарів. Ізраїльтяни обурюються релігійним диктатом в армії, співчувають потерпілим, звуть їх в гості і радять вимагати від ЦАХАЛа компенсацій за порушення їх прав.

Нагадаємо, в кінці травня Кнесет (парламент Ізраїлю) в перші хвилини четверга затвердив у другому і третьому читаннях більшістю голосів закон про саморозпуск і призначив перші в історії Ізраїлю повторні парламентські вибори на 17 сентября.i

Українські Національні Новини

Новини Світу