armiya-rf-vikrala-ta-katuye-meshkanku-khersona-ombudsmen

Армія рф викрала та катує мешканку Херсона. Її звинувачують у коригуванні вогню - омбудсмен

 • 383130 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Російські військові викрали активістку з тимчасово окупованого Херсона, яка висловлювала проукраїнську позицію. Про це повідомляє УНН з посиланням на Telegram-канал уповноваженої Верховної ради України з прав людини Людмили Денісової.

Цитата

"У місті з власного будинку зникла Ірина Горобцова, яка в своїх соціальних мережах засуджувала вторгнення окупантів на територію України та її рідного міста. Жінку викрали в її день народження", - йдеться в повідомленні.

Деталі

За словами українського омбудсмена, вже тиждень армія рф вибиває з Ірини зізнання у тому, що це, нібито, вона коригувала вогонь по окупаційних військах на чорнобаївському аеродромі.

Денісова зазначила, що катування, викрадення та вбивство російськими бойовиками мирного населення є нічим іншим як актом тероризму відповідно до Конвенції Ради Європи про попередження тероризму та воєнним злочином відповідно до статті 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Нагадаємо 

Рашистські окупанти в цивільному одязі з георгіївськими стрічками викрали у Новій Каховці молоду дівчину – тренера з футболу.

Українські Національні Новини

Суспільство