artobstrili-sumschini-tse-taktika-schob-utrimuvati-chastinu-ukrayinskikh-viysk-na-pivnochi-viyskoviy-ekspert

Артобстріли Сумщини - це тактика, щоб утримувати частину українських військ на півночі – військовий експерт

 • 180382 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Артилерійські обстріли по території Сумщини – відволікаючий маневр, щоб утримувати частину українських військ та не перекидати їх на лінію фронту на сході чи на півдні країни. Таку думку висловив у коментарі УНН військовий експерт Михайло Жирохов.

Цитата

«У військових є таке поняття «турбуючий вогонь». Тактика росіян полягає в тому, щоб тримати в напрузі північну лінію фронту і щоб керівництво ЗСУ вимушене було базувати там певні сили, які би змогли підсилити, наприклад, Ізюмський напрямок. Якщо дивитися зі сторони росії, то це нормальна тактика. Так само робили б ми, якби мали можливість», – повідомив експерт.

Деталі

Також він додав, що підвішене питання, чи вступає білорусь у війну з Україною – теж спосіб для утримання наших військ вздовж північного кордону.

«Наше військове керівництво змушене тримати декілька бойових бригад саме на Житомирщині, Київщині, Чернігівщині, бо існує ймовірність наступу військ лукашенка. Це така тактика, і вона, на жаль, працює», – сказав Жирохов.

Нагадаємо

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив про черговий артилерійські обстріли Сумщини, а саме - Хотінської громади, з боку окупантів.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Донеччина: окупанти завдали удару по центру Слов'янська

     • 141629 переглядiв

    У Польщі посла росії облили червоною фарбою

     • 205290 переглядiв

    Україна засіяла на 25-30% менше культур, ніж торік – Сольський

     • 107831 переглядiв

    Генсек Ради Європи відвідала Бородянку та Ірпінь

     • 133487 переглядiв