asad-dozvoliv-iraku-bomarduvati-pidkontrolni-id-siriyski-teritoriyi

Асад дозволив Іраку бомардувати підконтрольні ІД сирійські території

 • 8256 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Президент Сирії Башар Асад дозволив іракським збройним силам вести бойові дії проти загонів терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) на території Сирії, не чекаючи дозволу влади в Дамаску. Про відповідний наказ глави сирійської держави повідомило в неділю, 30 грудня, про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

Іракські бойові літаки та артилерія й раніше вели обстріли позиції ІД у Сирії, однак щоразу після отримання дозволу від сирійської влади. Попри те, що екстремісти зазнали поразки в Іраку, вони й досі тримають під своїм контролем частину території в Сирії поблизу іракського кордону.

Напередодні Асад отримав лист від прем'єр-міністра Іраку Абдула-Махді, де той закликав Дамаск до координації зусиль обох країн у боротьбі з тероризмом, передає агенція новин dpa.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помічник генсека ООН заявив про ризик посилення терористів в Сирії при виведенні військ США

Раніше Прем’єр-міністр Іраку Аділь Абдул-Махді заявив, що Багдад розглядає можливість розвернути війська в Сирії на тлі рішення США про виведення своїх військових з цієї країни

Як повідомляв УНН, президент Туреччини Тайіп Ердоган запевнив президента США Дональда Трампа, що знищить те, що могло залишитися від угруповання ІД в Сирії. Про це Трамп повідомив в неділю в своєму Twitter. Одночасно з цим, американський сенатор заявив, що зміна режимів у світі не повинна бути роботою Америки. У свою чергу, Трамп визнав інші країни здатними “подбати про Ісламську державу” без США.

Українські Національні Новини

Політика