asad-pribuv-do-oae-z-drugim-pislya-zemletrusu-vizitom

Асад прибув до ОАЕ з другим після землетрусу візитом

 • 569464 переглядiв

КИЇВ. 19 березня. УНН. Президент Сирії Башар Асад прибув у неділю до Об'єднаних Арабських Еміратів. Це його другий візит до країн Перської затоки після руйнівного землетрусу, передає УНН.

Деталі

Візит — друга поїздка Асада до багатої на нафту ОАЕ за багато років — відбулася після візиту до Оману минулого місяця, його єдиного офіційного візиту до арабських країн з початку війни в Сирії 2011 року.

"Президент Сирійської Арабської Республіки Башар Асад прибув сьогодні (в неділю) до ОАЕ з офіційним візитом у супроводі своєї дружини Асми", - повідомляють державні ЗМІ ОАЕ.

Як повідомляє офіційне інформаційне агентство WAM, сирійського лідера зустрів у столиці Абу-Дабі президент Еміратів шейх Мухаммад бін Заїд Аль Нагаян.

Абу-Дабі, який нормалізував відносини з урядом Асада у 2018 році, очолив зусилля щодо надання допомоги після землетрусу 6 лютого, що обрушився на південь Туреччини та північ Сирії, внаслідок якого загинули десятки тисяч людей.

Аналітики кажуть, що дипломатичний імпульс, викликаний зусиллями щодо надання допомоги після землетрусу, може зміцнити відносини Дамаска з країнами Близького Сходу, які досі чинили опір нормалізації після більш ніж десятиліття війни.

ОАЕ пообіцяли виділити понад 100 мільйонів доларів на допомогу Сирії, що постраждала від землетрусу, що на сьогоднішній день є найбільшою сумою для будь-якої країни.

Міністр закордонних справ ОАЕ шейх Абдулла бен Заїд Аль Нахайян відвідав Сирію минулого місяця, ставши першим високопосадовцем країн Перської затоки, який відвідав країну після землетрусу.

Доповнення

Під час війни у Сирії Асад рідко виїжджав за кордон, за помітним винятком союзників Ірану та росії, де він знову побував цього тижня та зустрівся з володимиром путіним. 

I welcomed President Bashar al-Assad of Syria to the UAE today, and we held constructive talks aimed at developing relations between our two countries. Our discussions also explored ways of enhancing cooperation to accelerate stability and progress in Syria and the region. pic.twitter.com/QlcIWomFDE

— محمد بن زايد (@MohamedBinZayed) March 19, 2023

Українські Національні Новини

Новини Світу