asortiment-dribnikh-magaziniv-igrashok-v-ukrayini-na-80-skladayetsya-z-kontrafaktu

Асортимент дрібних магазинів іграшок в Україні на 80% складається з контрафакту

 • 18222 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Асортимент дрібних магазинів іграшок в Україні на 80% становить контрафактна продукція, а прилавки ринків і розкладах заповнені нею на всі 100%. Таку думку висловила глава Всеукраїнської асоціації з питань захисту прав споживачів "Споживча довіра" Олена Куликова в коментарі кореспонденту УНН.

"Так як в Україні сертифікація скасована, ми є членами СОТ і кордони наші, по суті, відкриті, процедура потрапляння всього, що тільки можливо, на український ринок спрощена, то все іграшки на ринках, в магазинах-складах і 70-80% такої продукції в маленьких магазинчиках не підлягає реалізації на українському ринку", - зазначила експерт.

За її словами, на такий продукції немає обов'язкового маркування, етикеток із зазначенням країни походження, назвою фірми-постачальника, що обов'язково. Також на етикетці повинні бути вказані вікові обмеження і термін придатності.

"Це дуже важливо, тому що якщо цього немає, то ніхто відповідальності за іграшку не несе", - підкреслила О.Кулікова.

Також вона зазначила, що краще і безпечніше купувати іграшки в спеціалізованих магазинах - нехай іграшок у дитини буде менше, але вони будуть більш високої якості і, відповідно, безпечніші.

Нагадаємо, маленьким дітям не слід давати горіхи, насіння, а також льодяники, оскільки дитина може вдавитися ними.

Ще в 2013 році Держспоживінспекція виявила порушення в 20 тис. іграшок з 100 тис. В результаті перевірок відповідності іграшок нормам безпеки.

Українські Національні Новини

Здоров'я